Team Nederland

Team Nederland

Henny Bimmel-Pelzer

Sinds 28 jaar ben ik werkzaam als orthoptist binnen hetzelfde ziekenhuis. Als orthoptist diagnosticeer en behandel je stoornissen in de samenwerking en ontwikkeling van de ogen. Nog steeds werk ik met heel veel plezier en kan ik mij geen leukere baan voorstellen. Maar mijn allergrootste passie en voldoening op werkgebied heb ik ervaren in het voorjaar van 2014.
In dit jaar ging ik voor het eerst, samen met een deskundig team, oogheelkundige hulp bieden aan de arme bevolking van Lombok. Het was zo overweldigend en dankbaar om iets voor anderen te kunnen betekenen, daar waar brillen en oogcontroles niet vanzelfsprekend zijn. Het jaar erna en in 2017 ben ik weer afgereisd, het laatste jaar samen met mijn man en 2 kinderen. Helaas hebben wij de laatste jaren, ten gevolge van de pandemie, geen oogmetingen meer kunnen verrichten in Indonesië maar we hebben nauw contact gehouden met onze Indonesische achterban. De planning is klaar en hopelijk kunnen wij begin 2023 eindelijk weer afreizen naar onze Indonesische vrienden om onze hulp te kunnen hervatten.
Wanneer u ons wil steunen, heel graag!!

Team Nederland

Ingrid Willems

Mijn naam is Ingrid Willems, geboren in 1964. Ik woon in Geleen, ben getrouwd en heb 2 kinderen. Ik ben werkzaam binnen het ziekenhuis Zuyderland bij Eyescan als OK assistente. Dit doe ik met veel plezier al vele jaren. Mijn werk bestaat uit het assisteren bij verschillende oogheelkundige ingrepen zoals staaroperaties maar ook bv ooglidcorrecties en meerdere kleine ingrepen. Zes jaar geleden ben ik met mijn collega Henny in Lombok geweest voor oogheelkundige zorg. Hier was duidelijk behoefte aan. Deze zorg konden wij leveren door oogmetingen uit te voeren en brillen aan te meten.

De dankbaarheid van deze mensen was groot. Hier doe je het voor en daarom zou ik graag nog een keer terug naar Lombok willen om de bevolking te kunnen helpen! Het aanmeten van een bril, voor ons iets simpels, voor hun een wereld van verschil! Het is mij erg goed bevallen, iets te kunnen betekenen voor de bevolking aldaar die veelal minder bedeeld zijn. Ik verheug mij erop dit jaar weer te mogen gaan, samen met mijn 2 collega’s Henny en Odette, beide orthoptiste bij Eyescan.

Team Nederland

Odette Claus-Zents

Ik ben Odette Claus-Zents en sinds 1990 als orthoptiste werkzaam in de oogheelkunde. Begonnen in het Maaslandziekenhuis in Sittard in 1990 en na 13 jaar overgestapt naar het St. Annaziekenhuis in Geldrop. Na 2 jaar in het buitenland te hebben gewoond voor het werk van mijn man ben ik weer teruggekomen op de poli oogheelkunde in Sittard. Dit was weer thuiskomen bij geweldige collega’s en werk ik met veel plezier. Ik woon in Brabant en ben getrouwd met Frank en we hebben 2 kinderen die op kamers wonen. Samen genieten we van de natuur, sporten, muziek en lieve mensen om ons heen.

Ik ben dankbaar voor het leven dat ik leid en wil me daarom graag vrijwillig inzetten om andere mensen te helpen met oogheelkundige problemen. Door samen met een enthousiast en deskundig team naar Lombok te gaan kunnen wij daar mensen helpen, die oogheelkundige hulp nodig hebben maar geen medische zorg vergoeding hebben. In 2014 en 2015 ben ik ook naar Lombok geweest en ervaren hoe hard de hulp voor veel arme kinderen en volwassenen nodig is. Door de afgelopen 2 jaar met de pandemie zijn we niet kunnen gaan. Maar ik hoop dat, mede door Uw steun, we tijdens onze reis in 2023 de arme mensen op Lombok weer kunnen helpen.


Team Nederland

Bastiaan de Rooij

Ik ben 26 jaar en het neefje van Odette. Met een achtergrond in economie en finance, ben ik sinds een aantal jaar werkzaam als (digitaal) strategisch consultant in Amsterdam. Hier woon in ook met veel plezier. In mijn werk help ik bedrijven met verschillende vraagstukken die zij hebben, bijvoorbeeld: Hoe kunnen we ons doelgroep zo goed mogelijk benaderen? Welke (digitale) kanalen moeten we hiervoor gebruiken? Hoeveel kost dat ons en wat levert het op?

Toen Odette mij vertelde dat ze weer naar Lombok ging – dit keer met haar eigen stichting – leek me dit dan ook een uitgelezen kans om mijn werk eens toe te passen op een maatschappelijk doel! Ik help Team Nederland met voorbereidend werk, zoals hulp met de website, social media kanalen opzetten en beheren, en donateurs op de hoogte houden van het goede werk wat we in Lombok gaan doen.

Team Nederland

Yvonne Stijns

Ik ben Yvonne Stijns, ik woon samen met mijn partner Leon. Samen hebben wij inmiddels 2 volwassen kinderen. Ik ben al jaren bevriend met Henny en ook ik ben bevlogen om mensen te helpen. In het dagelijks leven doe ik dat vanuit mijn praktijk als kind- en jongerencoach.

Toen Henny in 2014  terugkeerde met haar enthousiaste verhalen uit Lombok. Vroeg ze me om een volgende keer ook mee te gaan, zodat we dit samen konden beleven en delen. Veel overredingskracht was er niet nodig. Ik was meteen enthousiast om de orthoptisten te ondersteunen met hand- en spandiensten en mijn steentje bij te dragen aan dit mooie werk. Stel je voor dat je plotseling weer kan zien! En Lezen! Je werkzaamheden weer kan oppakken en tot bloei komen!!! Er werden plannen gemaakt en weldra leerde ik het team van Nederland kennen. Spoedig zou ik ook een paar mensen ontmoeten van het Indonesische team omdat wij met ons gezin naar Lombok op vakantie zouden gaan. We hebben toen Jantine en Holis (van het indonesiche team) ontmoet en het klikte meteen. Ik kan niet wachten om samen met zijn allen dit mooie werk te mogen en kunnen verrichten en de blije en dankbare gezichten van de mensen daar te mogen zien. Lombok we’ll see eachother soon!!

 

 

Team Nederland

Koen Tijert

Mijn naam is Koen Tijert en sinds 25 jaar ben ik werkzaam als optometrist in het ziekenhuis, aanvullend werk ik 1 dag in de week in een optiekzaak. Rondom mijn afstuderen in 1998 ben ik voor een extra stage 6 maanden in Zuid-Afrika geweest. Ik werd daar ingezet als vrijwilliger van het Rode Kruis als Flying Doctor. Met drie jonge optometristen deden we zeer goed en voldoening-gevend werk in de afgelegen gebieden in Zuid-Afrika en hebben we zeer veel patiënten van de nodige hulpmiddelen en adviezen kunnen voorzien.

In Zuid-Afrika is mijn interesse voor vrijwilligerswerk ontstaan: oogheelkundige hulp bieden aan patiënten die geen beschikking hebben over goede oogzorg of geen medische hulp vergoed krijgen. Hen blij maken met de simpelste oplossing zoals een goede bril. Echt verschil maken in kwaliteit van leven van een mens, soms zelfs een heel gezin. Dat geeft voor mij écht voldoening!

Na de pandemie is nu de mogelijkheid gekomen om in januari 2023 naar Lombok te gaan en daar voor de nodige optometrische kennis mijn steentje bij te dragen. Ik kijk uit naar een hele mooie ervaring samen met dit leuke enthousiaste team!