Team Lombok

Team Lombok

Jantine Buijs

Jantine is Nederlandse en heeft sinds 1994 altijd in het ziekenhuis gewerkt in Indonesië, ze heeft samen met een kinderarts, logopedist en een fysiotherapeute diverse kleine klinieken opgezet op verschillende eilanden.
Hier konden ouders terecht met zorgen of vragen over hun baby/kind en zorg werd geboden wanneer deze nodig was. Ook gaf Jantine veel trainingen en voorzag veel ouders van informatie. Dit heeft zij 13 jaar gedaan en vervolgens besloot zij om in Indonesië te blijven om hulp te bieden waar deze nodig was. Deze hulp bestaat nu nog steeds uit o.a. medische zorg, onderwijs, milieu en hulp tijdens natuurrampen. Sinds 2007 is Jantine uitsluitend werkzaam op Lombok en werkt nauw samen met de stichting Bale Tering. Meer info is te vinden op http://www.bale-tereng.nl

Team Lombok

Holis

Ook een enorme steun en toeverlaat bij onze hulpprogramma’s, hij is de aangenomen zoon van Jantine, doof geboren en nooit kunnen praten. Vandaar zijn perfecte visuele gevoel en ontwikkeling. Hij helpt met het repareren van brillen en verricht vele hand en spandiensten. Ook is hij verantwoordelijk voor de foto’s van deze website.

Team Lombok

Erwin Sareh

Woont in oost Lombok in Pringgasela en is tourbegeleider geweest. Als gevolg van de Covid-19 pandemie is hij hier niet meer werkzaam. Hij heeft veel aandacht voor sociale activiteiten en heeft ook een coöperatie opgezet voor de weefselindustrie in het dorp waar hij woont. Erwin heeft, net als Jantine, nauw contact met de lokale bevolking en zij weten precies waar onze oogheelkundige hulp het meest nodig is. Zij bepalen onze werklocaties en hierdoor onmisbaar voor ons.

Team Lombok

Barry Sareh

De zoon van Erwin, is ook reisleider geweest en voor hem geldt hetzelfde. Sinds corona geen werk. Ook Barry is heel sociaal ingesteld en doet al jaren projecten in oost Lombok op het gebied van o.a. milieu en algemene educatie aan de bevolking daar. Hij heeft nu een aantal bamboe bungalows kunnen laten bouwen en runt een guesthouse. Tevens gaat een gedeelte van de inkomsten hiervan naar sociale projecten. Erwin en Barry maken deel uit van het bestuur van de stichting bale-tereng.